logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Eerlijk en oprecht advies
  • Marktconforme prijzen
  • Kloppende autohistorie
  • Verschillende merken waaronder Volkswagen, Mercedes en Ford
68_content_image_16715248431689223095.jpg

Volvo vrachtwagen

Volvo-trucks heeft een rijke en uitgebreide geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren 1950. De eerste Volvo vrachtwagen werd in 1928 in het Zweedse Göteborg gepresenteerd, pas in 1951 begon de eerste echte serieproductie van trucks. Het eerste model was een voertuig van 1 ton met een 6-cilindermotor. Deze vrachtwagen kon snelheden tot 65 km/u kon halen. Dit stuwde Volvo naar de markt voor commerciële vrachtwagens, die dankzij hun robuustheid en betrouwbaarheid steeds populairder werden. In 1959 bracht Volvo zijn eerste vrachtwagen met 4 assen uit, snel gevolgd door turbomotoren in 1967 en brandstofinjectiesystemen in 1972. De F88/F89 serie van extra zware Volvo vrachtwagens werd in 1975 geïntroduceerd. In de daaropvolgende decennia was er een enorme verscheidenheid aan modellen beschikbaar. Elk model was ontworpen voor verschillende transportbehoeften en kon zowel lichtere als zwaardere ladingen aan.

Volvo ontwikkelde ook een kniktruck waarmee chauffeurs gemakkelijker over smalle wegen konden navigeren zodat ze met de aanhanger nauwe bochten konden maken. In 1976 werden de trekkers van Volvo opnieuw ontworpen met een beter zicht vanuit de cabine en een betere geluidsisolatie. De de VHD-serie (Volvo Heavy Duty) werd in 1981 ontwikkelde door Volvo. Deze vrachtwagens, die op een modulair platform werden gebouwd, boden klanten meer flexibiliteit om voertuigen op maat te laten maken voor specifieke taken.

68_content_image_16715265461065946526.jpg

Hedendaagse Volvo Vrachtwagens

In de jaren negentig kwam er meer technologische vooruitgang. De dieselmotoren met elektronisch geregelde injectiesystemen en aerodynamische verbeterde de brandstofefficiëntie en de uitstoot aanzienlijk. Meer recent werden nieuwe veiligheidsvoorzieningen toegevoegd, zoals waarschuwingssystemen voor botsingen en rijbaan-assistentie. Dit verzekerd bestuurders ervan dat ze veilig reizen zonder afbreuk te doen aan de prestaties of het comfort tijdens lange ritten. Een huidige Volvo vrachtwagen is ontworpen met het oog op maximale efficiëntie en betrouwbare prestaties op alle soorten terrein. Hierdoor zijn ze ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar efficiënte oplossingen om goederen betrouwbaar en snel over de hele wereld te vervoeren.

68_content_image_16715265461112449700.jpg

Volvo vrachtwagen modellen

Volvo vrachtwagens zijn verkrijgbaar in een groot aantal modellen, van lichte pick-ups tot extra zware trekkers. Elk model is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende transporttaken en kan zowel lichte als zware ladingen aan. Het huidige aanbod omvat de Volvo VNR-serie, de Volvo VHD-serie en de Volvo VNL-serie.

68_content_image_16715265462011620343.jpg

Volvo VNR-serie

De VNR-serie van Volvo  is perfect voor leveringen in de stad en toepassingen op middellange afstand. Hij heeft een aerodynamisch ontwerp dat de brandstofefficiëntie verhoogt en de uitstoot vermindert. Een reeks veiligheidsvoorzieningen zoals LED-koplampen met adaptieve bochtverlichting, waarschuwingssystemen voor botsingen, rijbaanassistentie en meer. De cabine biedt superieur comfort met ergonomische stoelen en een verstelbare stuurpositie.

68_content_image_1671526546894440444.jpg

Volvo VHD-serie

Het modulaire platform van de Volvo VHD-serie biedt klanten de flexibiliteit voor aangepaste oplossingen die nodig zijn voor specifieke taken. Deze Volvo vrachtwagen heeft een geavanceerde aandrijflijnen voor maximale efficiëntie, een laadcapaciteit tot 150 ton, robuuste ophangingssysteem voor elk type terrein, gemakkelijk toegankelijke treden en handgrepen voor veiliger in- en uitstappen. Daarnaast maken de geïntegreerde informatiesystemen het gemakkelijker om de prestaties te controleren en onderhoudsschema's bij te houden.

68_content_image_16715265461219799417.jpg

Volvo VNL-serie

Tot slot is de Volvo VNL-serie speciaal ontworpen voor langeafstandstransporten. Met een comfortabel interieur met ergonomische zitopties die vermoeidheid op lange reizen verminderen. Deze serie heeft geavanceerde aerodynamica die het brandstofverbruik verbetert en de luchtweerstand van het voertuig bij hogere snelheden vermindert. Daarnaast heeft het actieve veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruise control met automatisch noodremsysteem. Dit helpt bestuurders een veilige afstand te bewaren, zelfs wanneer ze met hoge snelheid over drukke wegen rijden.

Deze drie modellen biedt een breed scala aan functies die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften en overtreffen de verwachtingen in alle opzichten: van comfort op lange reizen tot superieure prestaties op elk terrein. Met Volvo trucks bent u verzekerd van betrouwbare service voor de komende jaren!

68_content_image_1671526546468140461.jpg

Volvo vrachtwagen veiligheid

Volvo-trucks staan bekend om hun veiligheidsvoorzieningen, die bestuurders en passagiers een uitzonderlijke gemoedsrust bieden. Veel van Volvo's truckmodellen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die gebruik maken van technologieën om het hoogste niveau van bescherming te garanderen. De Volvo VNR-serie, Volvo VHD-serie en Volvo VNL-serie zijn allemaal voorzien van LED-koplampen met adaptieve bochtverlichting. Deze past zich automatisch aan de kromming van de weg voor hen aan, waardoor het zicht 's nachts verbeterd. De trucks hebben ook waarschuwingssystemen die bestuurders waarschuwen als ze te dicht bij andere voertuigen of objecten op de weg komen. Bovendien helpt lane-keeping assist bestuurders om binnen hun rijstrook te blijven, zelfs bij hogere snelheden op drukke wegen.

68_content_image_16715265461617185384.jpg

AEBS

Voor maximale veiligheid zijn de Volvo-truckmodellen uitgerust met een geavanceerd noodremsysteem (AEBS) dat met behulp van radar potentiële aanrijdingen detecteert en automatisch remt om die te voorkomen. Dit systeem is ontworpen om bestuurders de controle over hun voertuig te behouden, zelfs in onverwachte situaties. De Volvo vrachtwagens bieden ook tal van andere rijhulptechnologieën zoals dodehoekdetectie en camerabewaking vooraan. Hierdoor wordt het gemakkelijker om door krappe ruimtes te navigeren en obstakels te ontwijken.

68_content_image_16715265461761243706.jpg

Airbags

Naast deze geavanceerde veiligheidssystemen is een Volvo vrachtwagen uitgerust met airbags die ontplooien bij een botsing of overrollen. Ook zijn deze uitgerust met stangen voor zijdelingse impact die de inzittenden beschermen bij een ongeval. De cabines van een Volvo vrachtwagen is gemaakt van zeer sterke materialen die extra bescherming bieden tegen schokken, waardoor de veiligheid van de inzittenden bij een ongeval nog verder toeneemt. In het algemeen zijn de veiligheidssystemen van Volvo vrachtwagens qua geavanceerdheid en betrouwbaarheid ongeëvenaard door enige andere fabrikant. Dankzij het uitzonderlijke streven van Volvo naar veiligheidsinnovatie en uitmuntende techniek kunnen eigenaars van een Volvo vrachtwagen gerust zijn in de wetenschap dat ze veilig reizen zonder afbreuk te doen aan prestaties of comfort.

68_content_image_16715265461311289248.jpg

Kom een Volvo vrachtwagen proefrijden

Als u de luxe en rij-genot van een Volvo vrachtwagen wilt ervaren kunt u dan doen door er een proef te rijden. Het proefrijden is geheel vrijblijvend, wel is het handig om van te voren een afspraak te maken. Hierdoor weet u zeker dat de juiste vrachtwagen klaar voor u staat.

68_content_image_16715265461610652116.jpg

Waarom koopt u een Volvo vrachtwagen bij KW Automotive?

Al onze Volvo vrachtwagens zijn voorzien van verzekerde kilometerstand evenals een onderhoudshistorie. Al onze vrachtwagens moeten zowel een visuele- als technische inspectie doorstaan voordat wij deze aanbieden. Hierdoor kunt u met veilig en goed gevoel de weg op.

68_content_image_16715265461956574721.jpg

Onderhoud aan een Volvo vrachtwagen

Elke vrachtwagen heeft onderhoud nodig, zo ook uw Volvo vrachtwagen. Wel maakt het geïntegreerde informatiesysteem de onderhoudsintervallen inzichtelijk waardoor u altijd op tijd om het nodige onderhoud kunt laten uitvoeren. Onze monteurs helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Job van Eldik

Service Manager

  • call
  • mail
  • map
Morgen Internet - Light website